OL i Paris og 3 ting du måske ikke vidste!

Publiceret: 24-06-2024 16:10

Panasonic har i mange år været teknisk partner ved Olympiske- og Paralympiske lege og det gælder selvfølgelig også i år i Paris. Dertil er der en del pudsige fakta der er sjove at dele ud af ved middagsbordet.

  • Hver eneste medalje har en smule af Eiffeltårnets jern med i støbningen, hvor alle medaljer har 18 gram af det berømte tårn, foruden selvfølgelig enten, guld, sølv og bronze. Tårnet blev bygget til verdensudstillingen i Paris i 1889 og er et af verdens mest kendte vartegn.

  • For at kunne bevæge sig rundt i Paris til nogle af de mange sportsgrene, indtager metroen en vigtig rolle. Derfor at der over 3000 mennesker tilknyttet metroen med AI oversættelses enheder kaldt (Tradivia), der kan oversætte over 16 forskellige sprog, såsom engelsk, arabisk, Mandarin og koreansk mm.

  • Ikke et OL uden en maskot. Hvor det tidligere har været alt fra pandaer, tiger og bjørne, er det i år en… hat! Paris er en af modens centrale byer og måske derfor har man valgt den traditionelle hovedbeklædning der bla. blev et symbol på frihed under og efter den franske revolution. ”The Phryges” er de nye maskotter der både er at finde til olympiske lege, såvel som de paralympiske og er opkaldt efter Phrygian hat der ligner en lidt anderledes hovedbeklædning end de sædvanlige huer. Du kan finde maskotterne her https://olympics.com/en/paris-2024/the-games/the-brand/mascots
9531
Oprettet i NEWWWEB CMS - Brugervenligt og SEO optimeret Content Management System