Salg og montering af Tv og Hi-Fi

Indeledende om TV

Vi rådgiver dig til den bedste TV og Hi-Fi-løsning, og kommer naturligvis gerne hjem til dig og monterer og indstiller produkterne, så du får den optimale oplevelse.

TV

Når man vælger nyt TV er der mange ting som man bør overveje. I butikken hjælper vi gerne med at finde den bedste løsning. Her på siden kan du læse mere om nogle at de ting, der kan have betydning for dit valg af TV.

OLED eller LED TV

OLED eller LED TV – hvad er forskellen?

Et OLED-panel laver selv lyset (som en masse små pærer) og behøver derfor ikke bagbelysning som et LED TV.

Det betyder også, at hvis en del af billedet skal være sort, så er det helt sort. Det giver fantastiske billeder med høj kontrast.

En anden fordel er, at der er en bred synsvinkel med flotte billeder. Desuden kan skærmen laves meget tynd og elegant.

Fordele ved LED TV er, at de er billigere at producere, og de tilbydes i mindre størrelser end OLED. Kvaliteten af LED TV kan variere meget, da der er stor forskel på de paneler, der anvendes i de forskellige TV-modeller. Nogle modeller har rigtig flotte billeder med bred synsvinkel, mens andre er bedst, når man sidder midt for TV’et.

Størrelse på TV

Der findes mange råd vedr. valg af TV-størrelse.

Dengang vi alle havde billedrørs TV, var der en tommelfingerregel, der sagde, at en knyttet næve skulle kunne dække skærmen – så passede det. Men det var dengang TV ikke havde særlig høj opløsning.

Moderne fladskærme med HDTV leverer langt højere opløsning, så her anbefaler Panasonic, at man tager afstanden til TV i meter og ganger med 16 – så har man TV-størrelsen i tommer. Eksempel: Med 3 meter til TV bør det være 3 x 16 = 49”.

I dag er de fleste TV i endnu højere opløsning – nemlig 4K UHD opløsning. Her anbefales at gange afstanden med 26, hvilket ved 2,5 meter til TV giver en anbefaling af et TV på 65”.

Så konklusionen er således, at det sjældent vil være TV’et opløsning, der sætter begrænsningen, men snarere hvor stort et TV man har plads til.

Udviklingen af fladskærme har også betydet, at der næsten ikke er nogen ramme omkring de nye TV, og man kan således i dag købe større TV, der fylder næsten det samme som det gamle, mindre TV.

Vi ser tydeligt, at vores kunder i stigende grad vælger større og større TV. Vi vil derfor anbefale, at du måler afstanden til dit TV, inden du besøger butikken. Så kan du afprøve forskellige TV-størrelser fra den korrekte afstand.

Det er vigtigt at du vælger rigtigt. Er du i TVivl – så tag den store. De fleste som fortryder deres valg, ønsker et større TV – ikke et mindre.

Størrelsen
Tunere

TV-tunere og optagemuligheder

I Panasonic TV kan der være op til 4 forskellige typer af TV-tunere. Man bør overveje, hvilke tunere man har eller senere vil få brug for, inden man vælger TV model:

  • DVB-T2: Denne tuner findes i alle modeller og anvendes, når man har egen antenne. Enten en stueantenne eller en antenne på f.eks. loftet, eller f.eks. i campingvognen.
  • DVB-C: Denne tuner findes også i alle TV og anvendes til kabel TV. Det kan f.eks. være YouSee, Stofa eller den lokaleantenneforening.
  • DVB-S2: Denne tuner findes ikke i alle modeller. Den anvendes til satellit TV. Det kan være Viasat eller Canal Digital. I så fald kan TV-kortet sættet direkte i TV’et (sammen med et cam-modul), og man kan således undvære TV-boksen fra udbyderen. Ofte anvendes den indbyggede DVB-S2 tuner også til de gratis tyske kanaler. Det er især i det sydlige Danmark og i sommerhuse der udlejes.
  • DVB-IP: Denne specielle tuner anvendes i tilfælde, hvor man f.eks. i stuen har et TV med twin tuner. Hvis man har et ekstra TV placeret i rum uden antennesignal eller måske på terrassen, så kan man via wi-fi koble det sammen med TV’et i stuen og dermed søge kanaler ind via den ekstra tuner i stuen.

Ud over de 4 tuner typer findes en række af topmodellerne også med twin tuner. Det vil sige, at der er 2 tunere parallelt i TV’et. Ud over muligheden for at sende TV signalet til et ekstra TV med DVB-IP, giver en twin tuner også en række andre muligheder. Med 2 tunere kan man dele TV-skærmen og f.eks. følge med i fodboldkampen på den ene halvdel, mens man ser nyheder på den anden halvdel af skærmen. Hvis man kobler en USB-harddisk til TV’et, vil man desuden kunne optage 2 kanaler på samme tid, eller evt. se en kanal, mens en anden optages.

De fleste TV-modeller har mulighed for at lave optagelser på en USB-harddisk, men bemærk at ikke alle typer harddiske virker optimalt, og hvis man ikke vælger et TV med twin tuner, kan man ikke optage en udsendelse, mens man ser en anden.

TV-lyden betyder meget for oplevelsen

Lydkvaliteten i et TV betyder meget for den oplevelse, man får. I takt med at TV ‘ene er blevet tyndere, er højttalerne også blevet mindre i mange modeller. Man bør derfor også tage lydkvaliteten med i overvejelserne ved køb af nyt TV.

  • Indbyggede højttalere kan fås i mange kvaliteter. I flere topmodeller er der faktisk indbygget ganske gode højttalersystemer. Nogle kan man vælge at supplere med en ekstra subwoofer, der kan kobles direkte til TV’et og derfor også nemt betjenes sammen med TV’ets indbyggede højttalere. Dermed får man en flot og velspillende løsning.
  • Hvis det valgte TV ikke har så god lyd, kan man med fordel vælge at tilkoble en soundbar. De fås både med og uden subwoofer og i forskellige størrelser. Der findes fine løsninger, uanset om TV vægmonteres, hænger på et TV-møbel eller står på den medfølgende bordstand. Man kan få soundbars i mange kvaliteter og prisklasser. Nogle kan udvides med baghøjttalere, så man får en lille hjemmebiograf. Mange kan man også bruge som streaming højttalere, og dermed også bruge dem når man blot vil høre radio eller sin favorit musik fra Spotify. Nogle kan sågar indgå i et multiroom højttalersystem.
  • Det er også muligt at koble TV-lyden på en Hi-fi-anlæg og dermed bruge det til at gengive TV-lyden. Selv hvis man har et gammelt B&O anlæg, kan der findes løsninger, så det kan fungere sammen med det nye TV.

Mulighederne er mange, så kom ind og få en snak om dine ønsker – så skal vi nok finde løsningerne.

Lyden
Stand eller vægbeslag

TV-stand eller vægbeslag?

Der findes mange muligheder for placering af dit nye TV:

  • Vægmontering fås i mange varianter. Uanset TV-størrelse kan der fås løsninger. Både beslag hvor TV hænger fladt på væg og løsninger hvor TV kan drejes ud fra væggen. På mange vægbeslag kan der også monteres en sound bar, hvis man ønsker den lyd-løsning.
  • TV-stande fås i mange forskellige designs og materialer. Mange kan desuden dreje, og nogle er med hjul. Der kan typisk også monteres en sound bar under TV’et og evt. hylder, hvis der også skal være plads til Blu-ray afspiller, spillekonsol eller lign.

Kom ind og få en uforpligtende snak om dine ønsker, og hvilke muligheder der findes.

All inclusive eller gør-det-selv løsning?

Når du har valgt din løsning, skal du tage stilling til om du selv vil fragte produkterne hjem og stå for montering, opsætning mv. Husk så at tjekke om du har de nødvendige kabler og evt. kabelskjulere mv.

En anden mulighed er at vælge vores All-inclusive+ løsning. Her får du en samlet pris hvor vi står for levering, montering og opsætning af dine nye produkter. Dermed er du sikker på at få det optimale ud af produkterne, og slipper for alt besværet. Desuden får du 5 års garanti på produkterne ved valg af All inclusive+. Læs mere her.

All Inclusive

Hi-Fi

Når der skal vælges en Hi-Fi-løsning, er der også forskellige ting som bør overvejes. Desuden har vi alle forskellige præferencer med hensyn til hvad der er ”god lyd” så kom ind i butikken og lyt på produkterne inden du beslutter dig.

Hvilke lydkilder ønsker du?

Ved valg af musiksystem skal man tage stilling til hvilke lydkilder man vil anvende på systemet:

  • Streamingtjenester – f.eks. Spotify, Deezer, TIDAL osv.
  • Streaming fra telefon/tablet via Bluetooth, AirPlay eller måske fra NAS server.
  • Ønskes stemmestyring via f.eks. Google Assistant eller Amazon Alexa
  • Radio via internet, DAB+ eller FM
  • CD
  • Pladespiller
  • TV lyd
Streaming

Streaming og multiroom?

Streaming dækker over mange forskellige formater og løsninger. Med f.eks. Bluetooth eller AirPlay kan man nemt overføre musik fra sin telefon til musikanlægget. Via Wi-Fi kan man tilgå musik fra sin PC eller en NAS server i huset. Mange anlæg er desuden forberedt med f.eks. Spotify Connect og kan således selv tilgå musikken via internettet, mens telefonen fungerer som fjernbetjening.

Når man taler om multiroom tænker mange på f.eks. Sonos, Bose Sound Touch eller Yamaha Music Cast. Der findes flere andre løsninger fra forskellige udbydere. Ulempen ved disse løsninger er at man hidtil har været låst til samme mærke da producenterne bruger forskellige systemer. Dette ændres med AirPlay 2 og Google Chromecast Audio, som flere og flere streamingprodukter får indbygget. Så kan man på TVærs af mærkerne styre de produkter, som man ønsker og få samme lyd i alle rum helt synkront. F.eks. en lækker Technics streaming højttaler i stuen og en mindre højttaler fra Yamaha i køkkenet. Det gør løsningen dejlig fleksibel og nem at udbygge med tiden.

Stemmestyring

Mange TV og Hi-Fi-produkter er i dag kompatible med stemmestyringssystemer som f.eks. Google Assistant og Amazon Alexa. Der gør det muligt for dig at betjene dine produkter ved at tale til dem.

  • Google Assistant kom på markedet i 2018 og er den mest udbredte løsning i Danmark. For at bruge systemet skal man have en højttaler med indbygget Google Assistant. Det kan være Google’s egen Google Home eller et tilsvarende produkt fra andre producenter. Via enheden kan man kommunikere med Google. Man kan spørge om forskellige ting, som Google så svarer dig på. Man kan også styre en række produkter i hjemmet. Ud over lys, varme, robotstøvsugere og meget andet kan man f.eks. tænde på TV eller musikanlæg, skifte kanal og ændre lydstyrken.
  • Amazon Alexa er et tilsvarende system. Mange produkter understøtter også det system.

Siri er Apples stemmestyringssystem. Det er der mange, der kender fra deres iPhone og iPad. Systemet kan også styre en række ting i hjemmet, men det er ikke så udbredt i TV og Hi-Fi-produkter endnu.

Stemmestyring

Anvendes med TV eller kun til musik?

Man bør gøre sig klart, om man ønsker et system, der primært skal bruges til at høre god musik på, eller et anlæg, der også skal optimere TV oplevelsen.  

Hvis man også anvender musiksystemet til TV-lyd, skal man overveje en løsning, som giver mulighed for at styre anlægget med sin TV-fjernbetjening. Via den såkaldte CEC-styring kan mange soundbars og musikanlæg kobles på TV med HDMI og styres via TV’et. Det giver en nem betjening i dagligdagen.

Placering af højttalere

Der findes rigtig mange muligheder med hensyn til placering af højttalere. Lige fra den traditionelle opstilling med 2 gulvhøjttalere til løsninger med indbyggede højttalere i væg eller loft.

I dag er det traditionelle stereoanlæg ofte skiftet ud med soundbar under TV og nogle streaminghøjttalere rundt om i huset. Hvis de forskellige højttalere kan fungere samme i en multiroom løsning, får man et behageligt lydbillede, hvor man kan følge med i radioudsendelsen eller lytte til favoritmusikken, når man går rundt i hjemmet.

Kom gerne ind og få en snak om de forskellige muligheder.

Oprettet i NEWWWEB CMS - Brugervenligt og SEO optimeret Content Management System